Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, β’ αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, είπε ότι Τούρκοι Δυτικοθρακιώτες βουλευτές «μπορούν να τίθενται υπό παρακολούθηση, αν συντρέχει ζήτημα εθνικής ασφάλειας».

O Αθανασίου σε εκπομπή του Aeolos TV, τοπικός σταθμός της Λέσβου, ανέφερε τα εξής:

«Ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από τους ορθόδοξους. Ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της Βορείου Ελλάδος, δεν λέμε ότι υπάρχει καμία αιχμή, προς Θεού. Αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στην γείτονα χώρα, από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ. Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί; Εδώ προέχει η Εθνική Ασφάλεια.»

«Θεωρείτε ότι πρέπει να ελέγχονται τα τηλέφωνα. Αυτό λέτε, ότι πρέπει να ελέγχονται τα τηλέφωνα, να παρακολουθούνται», τον ρώτησε η δημοσιογράφος.

«Αν τηρείται η διαδικασία που ο νομοθέτης προβλέπει, βεβαίως», απάντησε ο Αθανασίου.

Σκληρή ήταν η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη δήλωση του βουλευτή της κυβέρνησης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι ο Αθανασίου «ισχυρίζεται στην ουσία ότι όσοι δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι είναι εθνικά επικίνδυνοι».

«Στην πραγματικότητα ο κ. Αθανασίου δήλωσε απερίφραστα όσα υπαινίχθηκε ο κ. Μητσοτάκης στο διάγγελμα του, επιχειρώντας να καλύψει τις επικίνδυνες ενέργειες της κυβέρνησης του με αναφορές στην εθνική ασφάλεια και “σκοτεινές δυνάμεις”», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε χαρακτήρισε απαράδεκτη τη δήλωση του βουλευτή της κυβέρνησης.

«Ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος», ανέφερε ο Αθανασίου σε γραπτή δήλωση του μετά τις αντιδράσεις.

Στην ελληνική βουλή υπάρχουν τρεις Τούρκοι Δυτικοθρακιώτες βουλευτές, 2 με τον ΠΑΣΟΚ και ένας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν συμβαίνουν όλα αυτά τι περιμένει ο κ. Ντογιάκος για να επέμβει;;;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ