Στους δρόμους οι Σέρβοι αγρότες ενάντια στο παραμύθι της κλιματικής αλλαγής

Ενώ στην Ελλάδα όλοι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, κάνουν τα μπάνια τους, πίνουν τους φρέντο και κοιτάνε πώς να παρτάρουν στη Μύκονο, στην Ευρώπη συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το παραμύθι της κλιματικής αλλαγής που είναι μέρος του σχεδίου της Μεγάλης Επανεκκίνησης.
Σέρβοι αγρότες βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους κλείνοντας για ώρες την κυκλοφορία δηλώνοντας την αντίθεσή τους στα μέτρα που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση για περιορισμό της χρήσης νερού που έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή των καλλιεργειών.
Το τελευταίο διάστημα έρχονται ειδήσεις από την Ευρώπη που μιλάνε για ξηρασία, πεσμένες στάθμες νερού σε μεγάλα ποτάμια και μαζί με αυτό έρχονται και οι απαγορεύσεις στην αλόγιστη χρήση του νερού.
Το ίδιο συμβαίνει και με τους αγρότες στην Ολλανδία που εδώ και ένα μήνα βρίσκονται μόνιμα στους δρόμους αλλά και Γάλλους και Γερμανούς καλλιεργητές που και αυτοί αντιδρούν έντονα.
Εκτός από το νερό υπάρχει τεράστια αύξηση κόστος λόγω αποκλεισμού της Ρωσίας σε λιπάσματα, φυτοφάρμακα, σπορικά καθώς και σε διάφορα αγροτικά εφόδια πού η τιμή τους σχετίζεται με την αύξηση των καυσίμων και της ενέργειας. Αυτά όλα έχουν ξεκινήσει από το καλοκαίρι και αναμένεται να κορυφωθούν το χειμώνα όπου οι επιπτώσεις της δήθεν κλιματικής αλλαγής θα είναι ολοένα και πιο φανερές.

Απάντηση