Σε δύσκολη θέση πλέον βρίσκονται οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Καρδίτσα αφού η ενδεχόμενη κάθοδος στα ψηφοδέλτια του γιατρού Νίκου Μιχαλάκη τους ψαλιδίζει οποιαδήποτε ελπίδα για δεύτερη θέση βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Καρδίτσα.
Τα πράγματα ούτως ή άλλως ήταν δύσκολα με το σύστημα της απλής αναλογικής και με τη δυσαρέσκεια που υπάρχει στον κόσμο της Καρδίτσας με τις κινήσεις των βουλευτών της δεξιάς παράταξης.
Τα τελευταία γεγονότα έχουν ρίξει στον πάτο τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας σε όλη την Ελλάδα αφού το σκάνδαλο με τον ηθοποιό Δημήτρη Λιγνάδη και τη διαφθορά στη δικαιοσύνη καθώς και οι φωτιές οι οποίες έχουν κάψει χιλιάδες στρέμματα έκτασης σε όλη τη χώρα αλλά και δάση ακόμα και σπίτια έχουν φέρει στα οριά τους τους Έλληνες.
Ένα ακόμα μείον για την πόλη της Καρδίτσας είναι η αδιαφορία που δείχνουν οι βουλευτές για την ανάπτυξη καθώς και η ακρίβεια που πλέον γονατίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Τις τελευταίες ημέρες προστέθηκε και το θέμα των ανεμογεννητριών και υπάρχει μεγάλη οργή για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν οι καρδιτσιώτες πολίτες που πήγαν να διαμαρτυρηθούν.
Όλα τα παραπάνω συν ότι ο γιατρός Νίκος Μιχαλάκης είναι δημοφιλής και αγαπητός στον κόσμο της Καρδίτσας αφού είναι γνωστός για την αξιοπρέπειά του αλλά και για το πολιτικό του ήθος δημιουργεί πολλούς μπελάδες στο κυβερνών κόμμα.
Οι ουδέτεροι πολίτες της Καρδίτσας που δεν είναι πολιτικά «κολλημένοι» με κάποιον συνδυασμό και στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία στις προηγούμενες εκλογές βλέπουν με πολύ θετικό μάτι την συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του γιατρού.