Διαφωνεί με το ψήφισμα στήριξης στους υγειονομικούς σε αναστολή που εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Βασίλης Κρανιάς αφού όπως αναφέρει δεν το θεωρεί ολοκληρωμένο και προτίθεται να κατάθεσει αυτός ένα δικό του.
Ο κύριος Κρανιάς σε ανακοίνωση που έβγαλε αναφέρει ότι για την διασπορά του κορονοιού δεν φταίνε οι υγειονομικοί αλλά η κυβέρνηση αφού δεν πήρε τα κατάλληλα μέτρα και ούτε ενίσχυσε τα νοσοκομεία με σκοπό να αποτρέψει τους πολλούς θανάτους.
Ανέφερε επίσης ότι οι καραντίνες και τα lockdown παρέλυσαν την οικονομία της χώρας και τα καταστήματα δεν στηρίχτηκαν όπως έπρεπε.
Έπισημαίνει ότι η κυβέρνηση επέβαλε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ως το μόνο όπλο αντιμετώπισης της πανδημίας και τρομοκράτησε με πρόστιμα προβάλλοντας την ατομική ευθύνη με σκοπό να μην βγουν προς τα έξω τα δικά της λάθη. Στοχοποίησε μία μερίδα ανθρώπων, τους υγειονομικούς όπως και τους ηλικιωμένους άνω των εξήντα ότι είναι υπεύθυνοι για την μετάδοση του ιού.
Ρίχνει ξεκάθαρες βολές για το όλο εγχείρημα ότι είχε ως σχέδιο να διαλύσει τα νοσοκομεία και όχι να προστατέψει τους πολίτες από τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και ότι η κυβέρνηση αρνήθηκε να πάρει ουσιαστικά μέτρα όπως η ενίσχυση των νοσοκομείων.
Ο κύριος Κρανιάς ζητάει να επιστρέψουν πίσω οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή αφού όπως λέει τα πράγματα έχουν αλλάξει και οι πλήρως εμβολιασμένοι μεταδίδουν και κολλάνε το ίδιο.
Το προσχέδιο του ψηφίσματος το οποίο πρότεινε ο ίδιος είναι το παρακάτω:
«Το δημοτικό συμβούλιο της Καρδίτσας στην συνεδρίαση της 12ης Ιουλίου ε.ε. αφού πρώτα άκουσε αντιπροσωπεία των ανεμβολίαστων – σε αναστολή εργασίας υγειονομικών της Καρδίτσας σχετικά με το αίτημα τους να επιστρέψουν στην εργασία, συζήτησε το θέμα προ ημερησίας διάταξης.

Το δημοτικό συμβούλιο θεωρεί ότι το αίτημά τους είναι εύλογο, καθώς η πολύμηνη εργασιακή αναστολή στην οποία βρίσκονται, έχει δημιουργήσει προβλήματα επιβίωσης τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειες τους.

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό, τα νεότερα δεδομένα για την πανδημία, αλλά και το άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων, το δημοτικό συμβούλιο θεωρεί ότι είναι εφικτό:

Να επανέλθουν στην εργασία τους άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με την πραγματοποίηση των αναγκαίων σε συχνότητα προληπτικών τεστ.

Να καταβληθεί το τμήμα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που αντιστοιχεί στο χρόνο εργασίας τους πριν τεθούν σε αναστολή εργασίας.

Να ρυθμιστεί ώστε ο χρόνος αναστολής εργασίας να αναγνωριστεί ως συντάξιμος χρόνος.


Επίσης το δημοτικό συμβούλιο συζήτησε την επιβολή προστίμου για τους ανεμβολίαστους συνταξιούχους.  Κατόπιν τούτου ζητά από την κυβέρνηση, να σταματήσει η επιβολή προστίμων και να επιστραφούν τα ήδη καταβληθέντα».

Καρδίτσα 26/7/2022

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Καρδίτσας

Βασίλης Κρανιάς

Δημοτικός Σύμβουλος