Χαμός έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης άφαντος ο Τσιάρας

Μέλη καλλιτεχνικών σωματείων στο πλαίσιο διαμαρτυρίας ζήτησαν την επιστροφή του καταδικασθέντα χωρίς ελαφρυντικά βιαστή ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη στη φυλακή, μετά την απόφαση Μικτού Ορκωτού Δικαστήριού να έχει αναστέλλουσα δύναμη η έκτιση της 12ετούς ποινής.

«Εδώ και τώρα στη φυλακή – Δικαίωση των θυμάτων» έγραφε το κεντρικό πανό της κινητοποίησης, που έρχεται μετά τη χθεσινή μαζική πορεία στη Βουλή κατά της αποφυλάκισης του Λιγνάδη.

«Η απόφαση του ΜΟΔ να βγει ο Λιγνάδης εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους, είναι προκλητική και σε αντίθεση με την οργή και το αίσθημα χιλιάδων καλλιτεχνών αλλά και όλου του λαού. Είναι προκλητική απέναντι στα θύματα αλλά και σε κάθε θύμα της σήψης του σημερινού συστήματος που γεννά αυτά τα αποτρόπαια φαινόμενα» ανέφερε στο κάλεσμά του ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος που σημείωσε το εξής:

«Αυτά είναι τα όρια και ο χαρακτήρας της αστικής δικαιοσύνης που από τη μια ποινικοποιεί τους αγώνες μας, απαγορεύει τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύει προοδευτικά ριζοσπαστικά καλλιτεχνικά έργα στο όνομα της αντιμετώπισης της βίας και την ίδια ώρα ρίχνει στα μαλακά τον παιδοβιαστη που έχει καταδικαστεί ηθικά στο αίσθημα όλων μας».

Οργισμένες αντιδράσεις

Προηγήθηκαν ανακοινώσεις άλλων καλλιτεχνικών σωματείων και πλήθος δηλώσεων σκηνοθετών, ηθοποιών, τραγουδιστών και μουσικών για την κατάληξη της πρώτης δίκης στο πλαίσιο του ελληνικού MeToo. Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών έκανε λόγο για «έγκλημα που αποδεικνύει ότι η εξουσία, το χρήμα, οι δημόσιες σχέσεις και οι ισχυροί φίλοι είναι πάνω από την Δικαιοσύνη» υποστηρίζοντας πως «δεν ζούμε πια σε κράτος δικαίου. Είναι η απόδειξη της εκδίκησης της σάπιας αστικής εξουσίας που εκπροσωπεί η κυβέρνηση απέναντι σε όποιον τολμάει να καταγγείλει τα εγκλήματα των δικών της παιδιών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *