Ο αρχιδικαστής της δικαστικής υπηρεσίας διοικητικών διαφορών της Ουρουγουάης, Αλεχάντρο Ρεκαρέι, διέταξε την Προεδρία, το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας (MSP), τη Διοίκηση Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ASSE) και την Pfizer να παρουσιάσουν όλες τις πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια κατά του Covid-19 εντός 48 ωρών.

Τις πληροφορίες αυτές μετέδωσε χθες το απόγευμα της Δευτέρας ο τηλεοπτικός σταθμός MVD Noticias. Αυτή η εντολή δόθηκε ως μια μορφή προστασίας που ξεκίνησε με στόχο την αναστολή της εφαρμογής αυτών των εμβολίων στα παιδιά.

Για την ερχόμενη Τετάρτη (6/7) έχει προγραμματιστεί ακρόαση για τις 9:00 το πρωί (τοπική ώρα) όπου και θα πρέπει να παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστή οι εκπρόσωποι όλων των προαναφερθέντων φορέων και της εταιρείας.

Μεταξύ των θεμάτων που διέταξε ο δικαστής, ζητείται να γίνει γνωστή η σύμβαση για την αγορά των εμβολίων, εάν υπάρχουν ρήτρες αστικής αποζημίωσης ή ποινική ατιμωρησία των προμηθευτών σε περίπτωση πιθανών αρνητικών παρενεργειών.

Ζητείται επίσης να δώσουν «εκτενείς λεπτομέρειες» σχετικά με τη βιοχημική σύνθεση των εμβολίων, τον τρόπο διανομής των παρτίδων, τι ακριβώς είναι το mRNA και τι σημασία αλλά και αντίκτυπο έχει στον ανθρώπινο οργανισμό.

Επιπλέον, η Δικαιοσύνη θέλει να μάθει για την πιθανή «παρουσία οξειδίου του γραφενίου» ή «νανοτεχνολογικών στοιχείων», εάν τα εμβόλια είναι «πειραματικά ή όχι» και να γίνει πλήρης παρουσίαση ως προς το «τι είναι επιστημονικά γνωστό για την αποτελεσματικότητα αυτών που έχουν χαρακτηριστεί ως εμβόλια» , σύμφωνα με το El Observador.

Ομοίως, ζητούνται επίσημα στοιχεία που «να καταδεικνύουν την αρνητική ή θετική συχνότητα του λεγόμενου εμβολιασμού στον αριθμό των λοιμώξεων και θανάτων με διάγνωση covid από την αρχή της εμβολιαστικής εκστρατείας μέχρι σήμερα» και να διευκρινίζεται εάν έχουν πραγματοποιηθεί μελέτες που να τείνουν να εξηγούν την περιβόητη αύξηση των θανάτων από covid-19 ή των ξαφνικών θανάτων από τον Μάρτιο του 2021 σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Τέλος, ζητείται αναλυτικά ο μέσος όρος ηλικίας όσων πέθαναν στην Ουρουγουάη με διάγνωση covid-19 και πόσοι από αυτούς απεβίωσαν αποκλειστικά και μόνο από την νόσο.

Ο πρώην υποψήφιος για την προεδρία της χώρας και εκπρόσωπος του αντιεμβολιαστικού κινήματος, δρ. Γκουστάβο Σάλε Λοριέλ, χαρακτήρισε ως ιστορική την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά και ως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ξεγυμνωθεί το αφήγημα πίσω από την υστερία της κορωνοτρομοκρατίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ