Ξεφτιλίστηκε ο Μητσοτάκης στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο σχετικά με την ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα.
Ο κ. Ασμανί, εκφράζοντας τη θέση των φιλελεύθερων δυνάμεων της Ευρώπης, εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά των ελληνικών κυβερνητικών πρακτικών που συντέλεσαν ώστε η χώρα να πραγματοποιήσει βουτιά στην διόλου κολακευτική 108η θέση στη σχετική λίστα των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα περί ελευθερίας του Τύπου.

«Μας ανησυχεί η καθοδική πορεία της πολυφωνίας των μέσων και της ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα. Ανάβουν ήδη τα προειδοποιητικά φώτα. Η Ελλάδα έχει τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 27 σε ό,τι αφορά τα ελεύθερα μέσα ενημέρωσης», σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Renew Europe, χρησιμοποιώντας μάλιστα τον Έλληνα πρωθυπουργό ως… κακό παράδειγμα.

«Δεν πρέπει να δούμε άλλον έναν Ευρωπαίο ηγέτη, ο οποίος θα καταπατά την ελευθεροτυπία. Δεν πρέπει να ακολουθήσετε την καταστροφική πορεία κάποιων άλλων ηγετών της πολιτικής σας οικογένειας. Να το σταματήσετε τώρα»Μπορεί εντός των «τειχών» να επικρατεί… ησυχία και να κυριαρχεί η τακτική της απόκρυψης γεγονότων και σκανδάλων, απόρροια της κυβερνητικής παρέμβασης μέσω της περίφημης λίστας Πέτσα, ωστόσο στις… εκτός έδρας «αναμετρήσεις» ο πρωθυπουργός βρίσκεται για ακόμη μία φορά έκθετος, δεχόμενος ακόμη και… φίλια πυρά από τους Ευρωπαίους οι οποίοι δείχνουν απηυδισμένοι και φανερά ενοχλημένοι από τις πρακτικές του…

Προηγούμενο άρθροΧυδαία επίθεση Μητσοτάκη σε δημοσιογράφο στο ευρωκοινοβούλιο επειδή τόλμησε να τον κατακρίνει
Επόμενο άρθροΚαταγγελία κατοίκου της Καρδίτσας για επίθεση αδέσποτων σκύλων στο σύζυγό της

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ