Δευτέρα 27 Ιούνιου 2022, διαδηλώσαμε στο Παίδων Πεντέλης, στο πλευρό συναδέλφων αλλά και τοπικών συλλόγων που αντιστέκονται στο ξεπούλημα του νοσοκομείου σε κύκλους “ημετέρων”.

Γεγονός το οποίο δεν αποτελεί έκπληξη για τις πολιτικές επιλογές των τελευταίων δύο και πλέον χρόνων, είναι ότι οι κλούβες των ΜΑΤ, κατέφθασαν πιο γρήγορα κι από παραγγελία σε ταχυφαγείο, εισβάλλοντας στους προάυλιους χώρους των δομών υγείας, ενώ στους υγειονομικούς απαγορεύεται η είσοδος.

Οι υγειονομικοί ωστόσο διαδήλωσαν ειρηνικά, ενημερώνοντας μέσω συνθημάτων για τους υπαίτιους της διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τόσο μπροστά από την είσοδο του νοσοκομείου, όσο και μπροστά από την είσοδο μιας εκ των 34 κατοικιών του υπουργού, την οποία απέκτησε μετά από μια τόσο “κοπιώδη” χρονιά. Καθώς φαίνεται είναι προσοδοφόρα η συμμετοχή στο ξεπούλημα του Ε.Σ.Υ.

Θελησαμε με αυτόν τον τρόπο, να εκθεσουμε στον υπουργό την αποψή μας καθως επισης να του παρουσιασουμε ενα μικρο κομματι της εικονας της καθημερινοτητας που αντιμετωπιζουμε εμεις και τα ΔΙΚΑ μας παιδια εξ αιτιας των υπουργικων αποφασεών του, διαδηλώνοντας ειρηνικά και στα πλαίσια της νομιμότητας, όπως πράττουμε όλο αυτό το διάστημα.

Κατά καιρούς μας έχουν συνοδέψει χαρακτηρισμοί όπως, “μολυσματικοί, ψεκασμενοι, τζαμπατζήδες, εξαρτημένοι απ’το μισθό μας, αρνητές της επιστήμης μας”.

 Σήμερα ο κος Πλεύρης θυμήθηκε να μας αποκαλέσει εκ νέου “αντιεμβολιαστες”. Πιθανότατα επέλεξε αυτόν τον όρο, αν και γνωρίζει ότι έχει καταρρεύσει πλέον το αφήγημα του εμβολίου ως ιερό δισκοπότηρο της επιστήμης, για να αναθερμάνει τα αισθήματα φόβου στους λίγους εναπομείναντες ψηφοφόρους του.

Ας σας πούμε λοιπόν, για μια ακόμα φορά ποιοί είμαστε.

 Είμαστε οι υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας . Ένα Δίκτυο αποτελούμενο από όλες τις ειδικότητες επαγγελματιών υγείας, με εξειδίκευση και εμπειρία, που υπηρετούμε και εκφράζουμε  το δημόσιο συμφέρον.

Αποκλεισμένοι από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, οι επιστημονικές μας  τοποθετήσεις δεν γίνονται γνωστές, στερώντας από τους πολίτες, πολύπλευρη, αντικειμενική και τεκμηριωμένη ενημέρωση, γεγονός που επηρεάζει στη σύμπλευση με την επίσημη κυβερνητική ενημέρωση και πολιτική, αφού δεν υπάρχει αντίλογος.

Με την εφαρμογή ενός νόμου αντισυνταγματικού τεθήκαμε σε αναστολή των εργασιακών μας καθηκόντων  με στέρηση μισθού.

 Αποτέλεσμα της αναστολής χιλιάδων υγειονομικών στη χώρα – στο ήδη αποδυναμωμένο Ε.Σ.Υ- δημιουργήθηκαν κενά τα οποία κλήθηκε να αναπληρώσει ο ιδιωτικός τομέας. Δρομολογήθηκε έτσι η σταδιακή ιδιωτικοποίηση της υγείας και διάλυση του Ε.Σ.Υ.

Εμείς οι Υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας δηλώνουμε:

ΟΧΙ

Στο δογματισμό, εκφοβισμό και εξαναγκασμό σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη.

Στο διχασμό των επαγγελματιών υγείας και της κοινωνίας.

Στη διάλυση του Ε.Σ.Υ.

ΝΑΙ

Στην ελευθερία της επιλογής και την αυτοδιάθεση.

Στην εργασία και στην αξιοπρέπεια.

Στη δημόσια υγεία.

Σκοπός μας η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης με τεκμηριωμένες θέσεις πάνω σε  επιστημονικά δεδομένα και στόχος μας η κατάργηση του νόμου  4820/2021 με επιστροφή στην κανονικότητα και στις θέσεις μας  άνευ όρων για το κοινωνικό συμφέρον.

Δίκτυο Υγειονομικών 30 Νοσοκομείων/Δομών Υγείας Αττικής και ΕΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ