Φως στη λευκή νύχτα ρίχνει η σελίδα μας με γνώμες και απόψεις από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές.
Η κυρία Κωνσταντίνα Μπαλατσούκα εργάζεται σε κεντρικό μαγαζί με ρούχα και απαντάει στις ερωτήσεις μας σχετικά με το γεγονός.

Κ:Πρώτα από όλα να σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας και για την πρόσκληση που δεχτήκατε.Θα θέλαμε να μας πείτε πρώτα από όλα αυτό που ρωτάνε όλοι αν ο κόσμος πραγματικά ψώνισε και μπήκε στα καταστήματα…

Μ.Κ:Κοιτάξτε να δείτε κόσμος έξω από την πλατεία έως το Παυσίλυπο πραγματικά υπήρχε αρκετός αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι αυτοί μπήκαν στα μαγαζιά και ψώνισαν.
Στο δικό μας κατάστημα μπήκαν αρκετά άτομα κάποιοι από περιέργεια για τις τιμές μας,κάποιοι για να ρωτήσουν για κάποια προϊόντα που τους ενδιέφεραν πόσο ακριβώς τα δίνουμε και κάποιοι για να αγοράσουν.
Σίγουρα όμως δεν διώξαμε και όλο το μαγαζί!!!

Κ:Ο Εμπορικός Σύλλογος αφήνει να εννοηθεί ότι έγιναν ψώνια με τα τσουβάλια ισχύει κάτι τέτοιο?

Μ.Κ:Φυσικά και όχι…ότι υπήρχε αυξημένη κίνηση είναι γεγονός αλλά δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι μπήκαν μέσα στο κατάστημα μας ψώνισαν ή ότι δώσαμε όλη την “πραμάτεια” μας να το πούμε έτσι.
Κοιτάξτε να δείτε θεωρώ ότι η λευκή νύχτα είναι ένα καλοστημένο τρικ δηλαδή λες στον κόσμο ότι θα υπάρχουν εκπτώσεις σε κάποια προϊόντα από τις 9:00 έως τις 12:00 και αυτός ο κόσμος πέφτει όλος μαζεμένος εκείνη την ώρα ενώ στην πραγματικότητα αν είχε μοιραστεί σε μία βδομάδα ή 10 μέρες όταν υπάρχουν εκπτώσεις δεν θα φαινόταν όλο αυτό στο μάτι.Οι εκπτώσεις που υπήρχαν ήταν αντίστοιχες με αυτές στις περιόδους εκπτώσεων απλά επειδή λες στον κόσμο ότι αυτές τις τρεις ώρες θα συμβεί κάτι περίεργο πέφτουν όλοι μαζί και φαίνεται στο μάτι ότι γίνεται ένας χαμός.

Κ:Δηλαδή θέλετε να πείτε ότι αυτός ο κόσμος που μπήκε είναι ο ίδιος που θα ψώνιζε και σε μία περίοδο εκπτώσεων απλά λόγω ότι ήρθε μαζεμένος φάνηκε στο μάτι σαν να γίνεται πανικός?

Μ.Κ:Ακριβώς αυτό αν αύριο ανακοινώσει ένας φούρνος ότι το ψωμί το έχει 50 λεπτά φθηνότερα από τις 11:00 το πρωί έως τις 12.00 δεν είναι λογικό να πέσουν όλοι μαζί και να φανεί ότι αυτός ο φούρνος έχει κόσμο και γίνεται χαμός?
Αν είχε την ίδια έκπτωση από τις 7:00 το πρωί έως το μεσημέρι που κλείνει θα φαινόταν ότι απλά έχει μία τυπική κίνηση λίγο πιο πάνω από το κανονικό.

Κ:Πείτε μας λίγο για τις εκπτώσεις που υπήρχαν ήταν πράγματι τόσο μεγάλες ευκαιρίες ώστε κάποιος να βγει να ψωνίσει?

Μ.Κ:Συνήθως τη Λευκή Νύχτα τα μαγαζιά βάζουν σε εκπτώσεις τα προϊόντα που δεν “περπατάνε” να το πούμε έτσι…δύσκολα κάποιος θα βγάλει προϊόν το οποίο πιστεύει ότι τις άλλες μέρες θα το δώσει σε κανονική τιμή,η κλίμακα των εκπτώσεων κινείται στα επίπεδα όπως σε μία κλασσική περίοδο εκπτώσεων,δεν τρελάθηκε το αφεντικό και ξεπουλάει δηλαδή…
Επίσης όπως γνωρίζετε γίνεται και το τέχνασμα να αυξάνουμε λίγο την τιμή του προϊόντος και μετά να την μειώνουμε ώστε να δείχνουμε ότι υπάρχει έκπτωση.Είναι ένα διαχρονικό και κλασικό κόλπο των καταστημάτων αυτό.

Κ:Πού πιστεύετε οφείλεται ότι τόσος κόσμος βγήκε έξω?

Μ.Κ:Πρώτον οφείλεται ότι έχουμε περάσει μία περίοδο με περιορισμούς και ο κόσμος είχε την ανάγκη να βγει να δει κίνηση να βρεθεί με φίλους και γνωστούς και να νιώσει κανονικός άνθρωπος.
Αρκετοί βγήκαν λόγω της ημέρας δηλαδή Παρασκευή βράδυ πάντα έχει παραπάνω κόσμο,κάποιοι λόγω της καλής βραδιάς και κάποιοι από περιέργεια και για να δουν τους μουσικούς στην πλατεία.
Υπήρχαν και αυτοί που βγήκαν για να ψωνίσουν αλλά φυσικά δεν ήταν τα πράγματα όπως τα παρουσιάζει ο Εμπορικός Σύλλογος.

Κ:Εσείς που το ζείτε κάθε μέρα τι πραγματικά πιστεύετε ότι μπορεί να βοηθήσει τα καταστήματα ώστε να σταθούν στα πόδια τους?

Μ.Κ:Κοιτάξτε να δείτε μία λευκή νύχτα ακόμα και να υποθέσουμε ότι υπήρχε κόσμος και ψώνιζε δεν μπορεί να σώσει την κατάσταση.
Πόσα χρήματα να μαζευτούν σαν τζίρος ένα τέτοιο βράδυ?
Δεν φτάνουν για να πληρώσουν τα καταστήματα τα τεράστια έξοδα.
Το ρεύμα έρχεται συνεχώς σε απαγορευτικές τιμές,τα εμπορεύματα κάθε μήνα που υπάρχει παραλαβή έρχονται με νέα τιμολόγια και όλα προς τα πάνω και τα αναλώσιμα που χρειάζεται ένα κατάστημα για να δουλέψει έχουν πάρει όλα ανατίμηση και επιβαρύνουν το κόστος λειτουργίας.
Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει παρέμβαση σε αυτούς τους τομείς και να διεκδικήσουν οι αρμόδιοι καλύτερες μέρες για τον κλάδο του εμπορίου.
Με πυροτεχνήματα δεν λύνεται το πρόβλημα.
Απλά καμουφλάρεται για μερικές μέρες.Πόσες λευκές νύχτες μπορούν να γίνουν και πόσο μπορεί να αντέξει μία άδεια τσέπη να ψωνίζει κάθε τρεις και λίγο? Αυτοί που ήρθαν στη λευκή νύχτα δεν θα έρθουν στις περιόδους εκπτώσεων αφού ήδη ψώνισαν.
Αλλάζει κάτι σε αυτό?
Τα ίδια δεν είναι για το μαγαζί τα έσοδα?

Κ:Σας ευχαριστούμε πολύ για τις απαντήσεις σας και ευχόμαστε ότι το καλύτερο για το κατάστημα που δουλεύετε.

“Μάθε όσα τα συστημικά μέσα σου κρύβουν…
Www.karditsastakra.com”

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ