Στους δρόμους οι υγειονομικοί ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων

Πορεία των υγειονομικών με Πρωτοβουλία της ποεδην πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή από το Υπουργείο Υγείας έως τη Βουλή.Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει την καταστροφική πολιτική εις βάρος και των υγειονομικών αλλά και όλων των Ελλήνων που πλέον δεν θα μπορούν να νοσηλευτούν με αξιοπρέπεια σε κάποιο νοσοκομείο.Διαβάστε παρακάτω όλα τους τα δίκαια αιτήματα:
ΠΟΕΔΗΝ: Την Τρίτη 10/05/2022 Στάση Εργασίας 11πμ.-3μμ και Συγκέντρωση 11:30πμ. στο Υπουργείο Υγείας και πορεία στη Βουλή.
Με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου
προκηρύσσουμε 4ωρη Στάση Εργασίας 11-3 για την Τρίτη 10/5/2022 ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και καθιερώνει τα απογευματινά χειρουργεία στα Νοσοκομεία με πληρωμή.
Συγκέντρωση 11.30π.μ. στο Υπουργείο Υγείας και πορεία στη Βουλή.
    Η Κυβέρνηση ξηλώνει το Ε.Σ.Υ. Ιδιωτικοποίησε τις δευτερογενές διακομιδές του ΕΚΑΒ στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη έναντι αδράς αμοιβής και με κρυφές χρεώσεις στους ασθενείς.
     Εμείς οι Υγειονομικοί δεν θέλουμε τα λεφτά των ασθενών αλλά ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς τώρα που η ακρίβεια τσακίζει. Νεοδιόριστος Υγειονομικός λαμβάνει μισθό κάτω από τον κατώτατο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη.
Η Κυβέρνηση δεν έβαλε «μυαλό» με τους σχεδόν 30.0000 νεκρούς της πανδημίας και επιμένει στην ιδιωτικοποίηση του συστήματος παρότι οι ιδιώτες δεν έβαλαν πλάτη στην πανδημία και αύξησαν τα κέρδη με τις πολιτικές αποφάσεις της Κυβέρνησης.
Ζητάμε την απόσυρση του Νομοσχεδίου.
Διεκδικούμε:
• Ισχυρή Δημόσια Υγεία
• Άρση αναστολών Εργασίας
• Μονιμοποίηση συμβασιούχων
• Ένταξη στα ΒΑΕ
• Ουσιαστική αύξηση στους μισθούς
• Καμία περικοπή και Επέκταση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής
Εργασίας.
• Θεσμοθέτηση επαγγελματικής νόσου – Εργατικό ατύχημα.
                       ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ                                                                              Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *