Κώστα ξεφτιλίζεσαι…

Στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας μίλησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.
Παίρνοντας το λόγο επισήμανε τα σημεία στα οποία η δικαιοσύνη χώλαινε επί ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτά είναι τα παρακάτω:

η εμπιστοσύνη των πολιτών στη δικαιοσύνη είχε κλονιστεί από τις καταγγελίες των δικαστών για επιχειρούμενες παρεμβάσεις στη δικαστική ανεξαρτησία,

οι επιλογές για την ηγεσία της δικαιοσύνης αμφισβητούνταν έντονα,

κρίσιμοι νόμοι της ελληνικής Πολιτείας, που τελικά κατέρρευσαν στα δικαστήρια, ελέγχονταν ως προς τη συνταγματικότητά τους και

οι καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης συνέχιζαν να ταλαιπωρούν πολίτες και επιχειρήσεις

Τι ακριβώς έχει αλλάξει η Νέα Δημοκρατία?
Ας τα δούμε ένα-ένα…
Οι καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης συνεχίζουν και υφίστανται αφού οι πολίτες ταλαιπωρούνται για χρόνια για μία δικάσιμο με αναβολές επί αναβολών.
Η ηγεσία της δικαιοσύνης σαφώς και συνεχίζει και είναι υπό αμφισβήτηση όταν στη φόρα βγαίνουν εισαγγελείς από το μεγαλύτερο δικαστικό οργάνο,το ΣτΕ,να ρουφάνε κόκες και να καβαλιουνται με αλλοδαπούς.
Για τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη ας μην ανοίξουμε το φάκελο γιατί θα μας πάρει χρόνια….ας μας πεις εσύ Κώστα πόσες παρεμβάσεις έχεις κάνει και πόσες αποφάσεις έχουν βγει υπέρ του πολίτη επί θητείας σας.
Το τελευταίο είναι αυτό που πραγματικά προκαλεί γέλιο!!!
Οι νόμοι που ελέγχονται για τη συνταγματικότητα….
Για πες μας Κώστα πόσο συνταγματικό είναι να διώχνεις κάποιον από την εργασία του και να ζει στην ανέχεια επειδή δεν έχει κάνει το τσίμπημα?
Πόσο συνταγματικό είναι να εκβιάζεις κάποιον σε μία ιατρική πράξη όταν κάτι τέτοιο έχει απαγορευτεί από τη συνθήκη του Οβιεδο?
Πόσο συνταγματικό είναι να βάζεις πρόστιμο 100 ευρώ σε άνω των 60 επειδή δεν θέλουν με το ζόρι να τσιμπηθούν?
Πόσο συνταγματικό είναι να επιβάλεις lockdown και να γονατίζουν οι επιχειρήσεις?
Πόσο συνταγματικό είναι με πρόχειρο γραμμένες ΚΥΑ να οδηγούνται στα δικαστήρια άνθρωποι που τις παραβίασαν? Πόσο συνταγματικά είναι όλα αυτά που έκανε η Νέα Δημοκρατία όταν σε έχουνε εγκαλέσει οι ευρωπαϊκοί θεσμοί για καταπάτηση δικαιωμάτων και για φίμωση του τύπου?
Αν όλα ήταν καλώς καμωμένα γιατί απέκλεισαν τους Έλληνες δικαστές για διαφθορά από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο? Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς Κώστα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *